Нещо ново всеки ден!

 • RSS
 • Facebook

DDB Sofia една фирма, която ни се представя с думи на  Бил Бернбах, Нед Дойл и Максуел Дейн ….

„През 1949 трима предприемачи, Бил Бернбах, Нед Дойл и Максуел Дейн, правят пробив в рекламната индустрия. Те въвеждат нов подход към маркетинга, основан върху разбирането на човешката природа, уважението към потребителя и силата на креативността. Накратко, посланието им е: “Вместо да говорим на хората, нека разговаряме с тях – това води до действие“. „

из страницата им „За нас“

e решила смело да посегне към клип от рекламната кампания на ONE.org

И въпреки, че идеята им е наистина хубава „Да спрем песните които от 1000 години се въртят по радиото всяка Коледа…“ начина по който се опитват да го направят е доста бих казал… ЗЛЕ!

Не можем да си обясним как? на кой мозък? му е хрумнало такова нещо…. Разбира се в клипчето за ентусиасти са сложили една лека препратка… „Африка беше спасена с такова клипче…“ браво за което, но някак си не върви да започнеш с такива силни думи страницата си За НАС на сайта, в която дори нямаш информация за себе си, а се рекламираш с други вече познати имена… и да правиш такива неща… Това е долно! Креативност е нещо което можете спокойно да зачеркнете от списъка с думи, които използвате след такова нещо.

DDB vs ONE

Разбира се, че клипа на One.ORG е хубав и идеен… иии защо да не го направим на български, а? Така ли се прави? … Явно да де.. то какво ли се и ядосваме.

Иначе идеята е хубава и бихме застанали зад нея. Даже бихме я разширили.. не само с песните по Коледа.. Ми то пускаш БГ Радио и баба ми ще се спука от кеф, че още и въртят любимите и песни на Васко Найденов от едно време… и на други групи, ама не е нужно да ги изброявам.. Опитайте се да слушате бг радио за повече от 30мин и ще видите….

Както и да е, това са двете клипчета… можете сами да прецените има ли смисъл от думата креативност в сайта на DDB Sofia…и ако има не, би ли трябвало да е в друг контекст?

И сега УНИКАЛНАТА РЕКЛАМА. СУПЕР ИНОВАЦИЯТА! РЕКЛАМАТА НА РЕКЛАМИТЕ! DDB КРЕАТИВНОСТТА ПРЕДСТАВЯ…. тан-та-тара- та дааааа:

p.s Сега като пиша ключовите думи за новината виждам, че и преди сме писали за DDB… , но за DDB Group в тази статия говорим за DDB Sofia… което е малко по-различно.. явно е част от групата, да…!

Categories: Интересно

За сега има 4 коементара .

 1. Калин Стефанов казва:

  Пфф, абе нямате си с кво да се занимавате… Написали сте нещо, което е тотално очевидно. ДДБ обявиха, че идеята е копирана на 100% от линквания тук клип, но нарочно и с цел иронизация. По невероятно тънък начин това беше загатнато дори в самия клип, ако сте го гледали малко по-задълбочено, след като имате смелостта да се изказвате.

  А и никъде в света няма патент над идея за клип, по дяволите. И ако не я харесвате тая шибана кампания, просто не я гледайте и не я коментарайте, за да не си късате нервичките. Peace

 2. admin казва:

  Кой си къса къса „нервичките“ ?

  Хубаво ли е да иронизираш анти хив кампания с надсмешка? ако смяташ, че това е нормално и красиво – ние не. това е по-скоро смешно за една компания и то с някакви награди.

  Защо да нямаме смелостта да се изказваме? Трябва да ни е страх да сподeляме мнение ли?

  И ти ли си смел като коментира тази статия?

  :D

 3. totalizatora казва:

  Kalinka, bratcheto mi, koi podoqvolite vizirash v grupata, nikude po sveta nqma patent za ideq na klip ?? :D :D

 4. Marto казва:

  Е как няма да влиза Калинката с коментар, нали е модераторче на фейсбук групата им. Скивайте сега, това са новоизлюпени тарикати, които са се намазали на филията на ДДБ и тъй като те са международна компания имат достъп посредством връзки и т.н. до доста сочни клиенти. Тъй като креативните им екипчета, обаче, са пресни ПР, арт и други суб-продукти от бандата на готованците, очевидно са решили да се изцвъкат на иначе наистина силната реклама на One. Жалко, че по този начин ще прецакат и имиджа на компании от типа на cinemotion – там момчетата са много добри и се надявам да не им се отрази кофти цялата история.

  Иначе за ДДБ, да се спасяват – смешни са.

Connect with Facebook


Най-пробвано

DDBsofia

DDB SOFIA - ОТНО

и така екипа работил по кражбата на тази идея: Alpha All ...

abg

Какво не ви

Гледахте ли новата реклама на Globul, онази с Angri Birds. ...

cmpo2010-04

Красиви Фи�

[gallery link="file" order="DESC" columns="4" orderby="rand"] В допълнителните материали сме подбрали едни ...

DDBONE

DDB Sofia - DDB vs O

И въпреки, че идеята им е наистина хубава „Да ...

smoking00

Уникални р�

Пушенето вреди на дробовете Ви. Пушенето ще ви докара до гроба. Спрете ...

newsletter software