Свободата да правиш каквото искаш!

  • RSS
  • Facebook


Представяте ли си да живеете в такава къща?! Колко ли странен човек трябва да си, за да построиш по този начин дома си? Това са въпроси, които изплуват в съзнанието на всеки след като види снимките, които сме подбрали в тази статия за най-щурите къщи в света.

Дар ал Хаджар – Йемен

Тази къща в скалите не е хотел или музей. Това дори не е къща за постоянно обитаване. Дар ал Хаджар е построен като лятна къща от Имам Йахая през 1930 година. Ако седите в основата на гиганта е почти сигурно, че трябва да си „счупите врата”, за да видите върха му. Постройката е реставрирана и само за няколко долара посетителите могат да получат спираща дъха 360 градусова гледка на пейзажа.

 

„Къща от балончета” – Франция

„Къщата от балончета” е само на 35 години и има какво още да се довършва. Това не пречи на фенското министерство на културата да я обяви за исторически паметник. Построена през 70-те от унгарския архитект Анти Ловаг за модния дизайнер Пиер Карден. Дизайна е съобразен максимално с вулканичната зона, в която се намира (Côte d’Azur). През прозорците се открива страхотна гледка към Средиземно море.

 

Дървен небостъргач – Русия

Николай Сутягин, бивш член на гангстерска групировка, започва да строи този дървен небостъргач в местността Архангелск, Русия с идеята да бъде само на 2 етажа. Но докато пътува из Япония и Норвегия, за да разгледа дървени къщи, осъзнава, че не ползва достатъчно добре покривното пространство и продължава да строи нагоре. „Първо добавих три етажа, но тогава къщата приличаше на гъба. Така че добавих още един. Отново не изглеждаше добре, така че продължих нагоре. Това което виждате днес е щастлива случайност”, казва собственика. След излизането си от затвора мултимилионера, остава бедняк и в момента обитава единствено най-долния етаж на къщата, заедно с жена си.

Къща с формата на тоалетна – Южна Корея

Първата и единствена къща с формата на тоалетна е построена, за да отбележи създаването на Светвоната тоалетна асоциация. Колкото и да е странно тяхна кампания е „създаването на повече санитарни възли по света”. Сим Джа-Дък, с прозвището „Майор Тоалетна” има къща с големина 4 508 квадратни фута, бетон и стъкло, построена в Сувон, Южна Корея. Сим, който се е родил в тоалетна и цял живот произвежда тоалетни сега живее в този дом.

 

Обърнатата къща  – Хюстън, Тексас

Когато двете стари къщи, поддържани от „Лигата на изкуството” (The Art League) в Хюстън били готови за взривяване, дошла идеята да направят арт инсталация. Артистите Дан Хевъл и Дийн Рък решили да направят къщите така, че сякаш водовъртеж е минал през тях.

Очаквайте скоро и втората част на статията за най-интересни къщи в света.

Categories: Интересно, ТОП

Connect with Facebook


Най-пробвано

DDBsofia

DDB SOFIA - ОТНО

и така екипа работил по кражбата на тази идея: Alpha All ...

DDBONE

DDB Sofia - DDB vs O

И въпреки, че идеята им е наистина хубава „Да ...

cmpo2010-04

Красиви Фи�

[gallery link="file" order="DESC" columns="4" orderby="rand"] В допълнителните материали сме подбрали едни ...

smoking00

Уникални р�

Пушенето вреди на дробовете Ви. Пушенето ще ви докара до гроба. Спрете ...

018-517x355

Подборка #1

Това би трябвало да стигне на малка компания да запълни ...